Wat is PET vilt?

PET-vilt is een zacht maar stevig materiaal, vervaardigd van gerecycled PET. PET staat voor polyethyleen­tereftalaat en is het type plastic dat wordt aangetroffen in water- of frisdrankflessen.

Dit vilt is warm, duurzaam, zacht, ademend, water- en vuilafstotend, heeft warmte-isolerende eigenschappen en kan prachtig gecombineerd worden met andere materialen.

Meerdere panelen detail
Meerdere panelen detail 2

Duurzaam

Het geluiddempende polyester vilt heeft een lange levensduur en is vrijwel slijtvast. Het vertoont minimale verkleuring en veroudering bij normaal (binnen) gebruik. GridFelt wordt vervaardigd met behulp van een CNC-gestuurde snijmachine met een oscillerend mes. Deze productiemethode maakt het mogelijk de elementen zo precies te snijden dat er geen lijm nodig is bij het assembleren van de panelen. In vergelijking met wolvilt vereist het productieproces van PET-vilt minder gebruik van chemicaliën en water.

Recyclebaar

Meer dan de helft van het materiaal in PET-vilt bestaat uit gerecyclede vezels, en het kan volledig gerecycled worden. Hierdoor sluit het perfect aan bij het Cradle to Cradle-principe.

Aanbod

Diverse kleuren

001 Snow White
002 Porcelain White
003 Sand Brown
004 Latte Brown
005 Capuccino Brown
006 Coffee Brown
007 Foggy Grey
Paneel van onder detail

De akoestische waarde van PET vilt

Een goede akoestiek is essentieel voor het bevorderen van werkcomfort, het creëren van een aangename sfeer en het verbeteren van de algehele beleving in elke ruimte. De PET vilt platen bieden niet alleen stevigheid maar ook porositeit, wat resulteert in een effectieve akoestische absorptie. Hierdoor worden geluidsgolven gevangen en omgezet in warmte, wat leidt tot aanzienlijke vermindering van reflecties en een merkbare afname van het galmniveau binnen een gebouw.

Header1
Paneel van onder detail
Vilt panelen meerdere kleuren

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Copyright © GridFelT | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud